Vacature – eerste hulp trainers

Uitvraag voor de politie

Verbeterforum zoekt meerdere trainers die tussen de 5 en 36 uur per week ‘eerste hulp’ training willen geven bij de politie. De training maakt onderdeel uit van de integrale beroepsvaardigheidstraining (IBT). We zoeken meerdere trainers voor verschillende locaties door het gehele land.

De politie heeft een belangrijke taak en verantwoordelijkheid ten aanzien van het verlenen van hulp aan hen die dat nodig hebben en zorg voor gewonden. De kans is aanwezig dat binnen het politiewerk direct levensreddend handelen wordt verwacht. Het heeft voor de politie een hoge prioriteit om de basiscompetenties voor reanimatie/AED en het levensreddend handelen op peil te brengen en te houden.

Onderdelen van de te geven training zijn: AED/reanimatie, basis-EHBO, ‘stop de bloeding’ (o.a. schot- en traumawonden, tourniquet, chest seal en hemostatisch verband) en (C)ABCDE-protocol.

De doelgroep van de trainingen bestaat uit (vuur)wapendragende politiemensen afkomstig uit de noodhulp, de recherche en andere specialistische teams.

De vergoeding bedraagt 65 euro/uur, all-in (inclusief reis- en onkosten), vrij van BTW.

Profiel van de trainers

We zoeken trainers ‘eerste hulp’ die voor een groep een helder verhaal kunnen houden, met een duidelijke structuur, waarbij je je benadering aanpast aan de groep. Je vind het leuk om samen te werken met studenten, andere docenten en de politiepraktijk. Je hebt contact met medewerkers met verschillende achtergronden. Daarom is het van belang dat je je kunt verplaatsen in de beleving van anderen, ook uit andere culturen. Je kunt je inleven in de context waarin politiemannen/vrouwen werken.

Vereisten:

  • Minimaal gecertificeerd Eerste Hulp / EHBO
  • Minimaal gecertificeerd instructeur BLS en PBLS conform NRR richtlijnen
  • In de afgelopen 3 jaar minimaal 1 jaar aantoonbare ervaring met het (C)ABCDE protocol
  • Competenties: samenwerken, flexibel gedrag, leervermogen, interculturele sensitiviteit, coaching en mondelinge presentatie
  • Tussen 1-5-2019 en 31-12-2019 beschikbaar voor 5 tot 36 uur per week

Wensen

  • In het bezit van Pedagogisch Didactisch Getuigschrift (PDG)
  • In de afgelopen 6 jaar minimaal 3 jaar ervaring met doceren in gelijkwaardige trainingen
  • Cursus ‘stop de bloeding gevolgd’ of ZHKH-training of hoger gevolgd
  • Aantoonbare operationele ervaring in het veiligheidsdomein

Reageren

Voldoe je aan het profiel en wil je reageren? Neem dan contact op met Bernd Wondergem, via bernd.wondergem@verbeterforum.nl of 06-233 69 542. Inzending sluit op 13 maart; eerder reageren vergroot de kans op inhuur.