Bernd Wondergem

Sinds zijn promotie in informatiemanagement werkt Bernd Wondergem (1973) als adviseur in de veiligheidssector. Bernd begon zijn adviesloopbaan bij een gespecialiseerd adviesbureau om daarna over te stappen naar gevestigde bureaus zoals CMG en KPMG. Sinds 2006 werkt Bernd als ondernemer in organisatieadvies. Bernd heeft naast zijn promotietraject ook studies in informatica (Utrecht) en bedrijfskunde (Tias Business School) afgerond.

In 2003 heeft Bernd samen met Ron Smits een boek geschreven over procesgericht werken bij de politie, getiteld ’Doelgericht presteren met processen’. Een nominatie voor de PIP prijs werd daarmee in de wacht gesleept.

Bernd heeft projecten en adviesopdrachten gedaan voor verschillende politiekorpsen, gemeenten, het Ministerie van Veiligheid & Justitie, landelijke (keten)programma’s, de Raad voor de Kinderbescherming, Bureau Jeugdzorgd en andere organisaties. De opdrachten van Bernd liggen vaak op het snijvlak van bedrijfsvoering, innovatie en informatiehuishouding. Bij dat laatste thema is het gebruik van nieuwe media vaak aan de orde. Hierin kan Bernd zijn ‘oude’ vakgebied prima benutten, evenals zijn ervaring in andere bedrijfstakken waaronder mediabedrijven, banken en verzekeraars.

Contact